1. Digitale gegevensuitwisseling
 2. Multidisciplinair samenwerken
 3. Geïntegreerde zorg (Integrated healthcare)

Uitwisseling van cliëntgegevens in één beveiligde omgeving

Het zorglandschap ontwikkelt zich continu en behandelingen vinden steeds vaker in een thuisomgeving plaats. Dit vraagt om een andere organisatie van zorg, waarin cliënten veilig tussen verschillende zorgverleners kunnen bewegen. De HealthSpace van CareXS is een digitale omgeving die deze samenwerking faciliteert. Het systeem wisselt informatie uit met verschillende zorginformatiesystemen en zorgt ervoor dat op elk moment de meest actuele cliëntgegevens beschikbaar zijn.

Meer weten over de HealthSpace? Vraag een adviesgesprek of brochure aan.
Demo aanvragen

Netwerkzorg in een digitale omgeving

Door te werken met industriestandaarden kan de HealthSpace gegevens uitwisselen met verschillende informatiesystemen (ECD, EPD, HIS, AIS) en met medische apparaten. Binnen deze informatiebronnen wordt de cliënt als het centrale middelpunt gezien. Waar de cliënt zich bevindt, zijn ook altijd de benodigde gegevens. Zo maken we netwerkzorg mogelijk, waarin cliënten zich moeiteloos langs verschillende zorgverleners kunnen bewegen.

De cliëntgegevens zijn beschikbaar via verschillende diensten van CareXS. Tot de mogelijkheden behoren onder andere elektronische toedienregistratie, het monitoren van apparaten of afstand (zoals Thelma en Indy) en ondersteuning bij antistollingszorg.

Functies van de CareXS Healthspace

 • Multidisciplinair samenwerken
  De CareXS HealthSpace vormt de basis voor veilige gegevensuitwisseling tussen verschillende zorgverleners.
 • Netwerkzorg mogelijk maken
  Het systeem zorgt voor een compleet plaatje van de cliëntgegevens. Hierdoor kan de cliënt zich veilig en vrij tussen verschillende zorgverleners bewegen.
 • Interoperabiliteit
  De HealthSpace beheert gegevens in een gestandaardiseerde vorm. Hierdoor kan het systeem koppelen met andere applicaties en zorginformatiesystemen.
 • Veilige zorg thuis
  Door apparaten op afstand te monitoren (zoals bij dialyse) kunnen cliënten en patiënten in hun vertrouwde thuisomgeving zorg krijgen.
 • Patient empowerment
  De HealthSpace kan de cliënt inzicht bieden in zijn of haar medische informatie en biedt de mogelijkheid om preventie en zelfzorg te verbeteren.

Privacy en informatieveiligheid staan bij ons voorop

Bij CareXS werken we elke dag bewust aan het beschermen van de gegevens en privacy van onze gebruikers. Externe auditors hebben bevestigd dat onze organisatie voldoet aan de normen voor informatiebeveiliging. Onze organisatie is ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd.

Lees meer
iso nen carexs

Meer praktische oplossingen van CareXS

CareXS Ally voor veilige antistollingszorg
CareXS Thelma voor de zelfredzame cliënt