Laurens over werken bij CareXS als UI/UX-designer

21 april 2021 – Werken-bij CareXS – 7 min.

Hee Laurens! Kan je jezelf eens voorstellen?  

‘’Ik ben 30 jaar, ik woon in Zaandam en ben nu 6 jaar werkzaam als UX/UI-designer. Voordat ik bij CareXS begon heb ik bij een crowdsourcing platform gewerkt voor goede doelen. Ik ontdekte daar dat ik mij bezig wil houden met het bouwen en ontwikkelen van producten die positieve impact creëren. In mijn vrije tijd vind ik een belangrijke uitlaatklep in sporten. Ik speel nu rugby en heb sinds kort bolderen ontdekt.’’

Wat doe je bij CareXS?

‘’Als UX/UI-designer ben ik verantwoordelijk voor het gebruikersgemak van de userinterface, de consistentie van de ‘look en feel’ over de verschillende producten en de vormgeving van nieuwe functionaliteiten. Mijn functie is een samenkomst tussen gebruikers, management/product-owners en de techniek. Als designer zit ik aan tafel met veel stakeholders in een project. Je kunt dan denken aan Product-owners, Security officer, Software architects, Back-enders, Front-enders, Mobile developers en natuurlijk gebruikers zelf om te testen of we wel het goede probleem oplossen. Ik ontwerp in Adobe XD en Sketch en daarnaast gebruik ik Overflow of Miro om te communiceren in het team en met onze gebruikers.’’

”CareXS is een hele platte organisatie waar mensen echt open staan voor de mening en ideeën van anderen. Dit leidt er toe dat de producten die we ontwikkelen echt werken voor de cliënten en verzorgers.’’

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit? 

‘’Eerst een kop koffie, e-mail bijwerken en de stand-up in het designteam. Dan ben ik klaar om aan de slag te gaan met mijn dagelijkse ontwikkel bezigheden deze bestaan uit: brainstormen, user stories schrijven, wireframing, UI ontwerpen, documenteren, feedback verwerken, testen bij gebruikers, meetings met onze productteams om problemen op te lossen. Er is niets zo leuk als een functionele oplossing ontwerpen en deze vervolgens tot werkelijkheid zien komen.‘’

Waarom ben je bij CareXS gaan werken?

‘’Ik geloof dat technologie ons in staat stelt om producten te maken die ons leven verbetert. Ik denk dat CareXS deze producten maakt, en ik ben trots dat ik daaraan meewerk. Ook de drive en energie van de mensen die ik sprak tijdens mijn sollicitatie hebben mij overtuigd.’’

Wat vind jij een belangrijke eigenschap als je bij CareXS wil werken? 

‘’Je moet autonoom kunnen werken en een proactieve en vooral open houding hebben. Dan pas je ongeacht je functie binnen CareXS. Ga bij jezelf na of je een echte bouwer bent. CareXS groeit ontzettend hard en is producten en diensten nu volop aan het bouwen en ontwikkelen. Heb je daar een mening over en lijkt het je interessant om aan innovatie in de zorg te werken? Dan zou ik zeker bij CareXS solliciteren.’’

”Ga bij jezelf na of je een echte bouwer bent. CareXS groeit ontzettend hard en is producten en diensten nu volop aan het bouwen en ontwikkelen.”

En tot slot… een belangrijk inzicht dat je hebt opgedaan?

‘’Dat als we samenwerken we echte tastbare positieve impact kunnen leveren voor onze gebruikers. CareXS is een hele platte organisatie waar mensen echt open staan voor de mening en ideeën van anderen. Dit leidt er toe dat de producten die we ontwikkelen echt werken voor de cliënten en verzorgers.’’

Come join our amazing team!

Werken bij CareXS betekent dat je komt te werken voor een maatschappelijke, betrokken organisatie.We zijn een echte pionier binnen de gezondheidszorg en zijn gedreven om zorgorganisaties de technologie te bieden die zij nodig hebben voor veilige zorg. We zien een groeiende vraag vanuit zorgorganisaties naar onze oplossingen. Daarom zijn we op zoek naar talenten die ons helpen in onze missie om de gezondheidszorg beter en veiliger te maken.  

Naar vacatures (ENG)  –>