CareXS Thelma
 1. Zorg op afstand
 2. Multidisciplinair samenwerken
 3. Doelmatige zorg

De slimme assistent bij medicijngebruik

Als zorgverlener ondersteun je dagelijks cliënten die zorg en aandacht nodig hebben. Vaak betekent dit dat je meerdere keren per dag een cliënt bezoekt voor het toedienen van medicatie. Een smart dispenser helpt cliënten het medicijngebruik meer zelfstandig te organiseren. Op afstand kan je met de cliënt meekijken in CareXS Thelma en ben je op elk moment geïnformeerd over de medicatie-uitgifte.

Benieuwd hoe CareXS Thelma jouw organisatie kan helpen? Vraag een demo aan.
Demo aanvragen

Inzicht in de medicatie-uitgifte

CareXS Thelma is een digitale oplossing die de medicijnuitgifte van de (Thelma®) smart dispenser inzichtelijk maakt. Door een datamatrix op de medicijnzakjes te scannen controleert de dispenser of de juiste medicijnrol is geplaatst. Hierdoor weet Thelma® op welk tijdstip de cliënt een herinnering moet ontvangen. Als het medicatievoorschrift verandert of als er mogelijk iets aan de hand is, dan signaleert Thelma® dit direct. Er wordt geen medicatie uitgegeven, maar een signaal uitgestuurd naar een zorgverlener. Op afstand kan de zorgverlener altijd met de medicatie-uitgifte meekijken in CareXS Thelma.

Voordelen van CareXS Thelma

 • Meer doelmatige zorg
  De Thelma® smart dispenser helpt de cliënt zelfstandig medicijnen te nemen en CareXS Thelma registreert het medicijngebruik. De zorgverlener heeft tijd voor andere zorgtaken.
 • Zelfstandigheid behouden en vergroten
  Met hulp van Thelma® kan de cliënt langer zelfstandig wonen.
 • Integratie met digitale toedienregistratie
  Via onze elektronische toedienregistratie CareXS Meddy is het medicijngebruik altijd digitaal inzichtelijk.
 • Betrokkenheid van de mantelzorger
  Ook mantelzorgers kunnen het medicijngebruik van hun naaste volgen. Hierdoor kunnen zij de cliënt beter ondersteunen.
 • Handelingen loggen
  De dispenser logt verschillende handelingen. Bijvoorbeeld als de cliënt medicatie uitneemt, en natuurlijk als dit niet is gebeurd. Als zorgorganisatie bepaal je bij welke handelingen de zorgverlener een melding moet ontvangen.
 • Meldingen en ondersteuning
  Met werkafspraken bepaal je wie een melding van Thelma® opvolgt. Meldingen kunnen worden opgevolgd door een interne zorgverlener of door een externe zorgcentrale of mantelzorger.

Voor welke cliënten is CareXS Thelma® geschikt?

Een smart dispenser helpt mensen hun zelfstandigheid te behouden en zelfredzaamheid te vergroten. Thelma® kan een geschikte ondersteuning zijn voor mensen met:

 • (beginnende) cognitieve achteruitgang
 • krachtverlies in de handen
 • een licht verstandelijke beperking

Met Thelma® staat de cliënt er niet alleen voor. Er staat altijd een netwerk van zorgverleners klaar om de cliënt te helpen als dat nodig is.

CareXS werkt samen met apothekers

Om met Thelma® te werken is het nodig dat de medicatierol voldoet aan de juiste specificaties. In sommige gevallen kan je huidige huisapotheek geschikte medicatierollen leveren voor Thelma®. Is dat (nog) niet het geval? Dan gaan we graag met de apotheek en GDS-leverancier in gesprek. Met een aantal kleine aanpassingen is dit al mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.
Je wilt starten met CareXS Thelma® en bent benieuwd of je huidige GDS-leverancier medicatierollen levert die geschikt zijn voor Thelma®. In de meeste gevallen is dat zo. Is dat nog niet het geval, dan gaan we graag met de GDS-leverancier in gesprek. Het vraagt om een aantal kleine aanpassingen om dit mogelijk te maken. Heb je hier een vraag over of wil je advies? We horen graag van je.
Om met Thelma® te kunnen werken moet de medicatierol aan een aantal specificaties voldoen. Door het scannen van een datamatrix op het medicijnzakje weet de dispenser dat de juiste rol is geplaatst en bijvoorbeeld op welk tijdstip de cliënt een herinnering moet ontvangen. We hebben informatie over deze specificaties beschikbaar en denken graag mee over de implementatie. Benader onze adviseurs via het contactformulier.

Privacy en informatieveiligheid staan bij ons voorop

Bij CareXS werken we elke dag bewust aan het beschermen van de gegevens en privacy van onze gebruikers. Externe auditors hebben bevestigd dat onze organisatie voldoet aan de normen voor informatiebeveiliging. Onze organisatie is ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd.

iso nen carexs

Wil je meer weten over CareXS Thelma®?

Neem contact op met onze sales afdeling.