CareXS Meddy logo
Meddy family devices
 1. Elektronische toedienregistratie
 2. Dubbele controle met foto bij risicomedicatie
 3. Keten overstijgend samenwerken

Volledig zicht op het medicijngebruik met elektronische toedienregistratie

Met CareXS Meddy heb je altijd een compleet en actueel overzicht van het medicijngebruik bij de hand. In één oogopslag zie je welke medicatie is toegediend, klaargezet, en welke medicatie bij de cliënt in eigen beheer is. Niet alleen de wijkzorg, maar ook de apotheek, huisarts en mantelzorger hebben inzicht in het medicijngebruik. Elke handeling en mededeling is direct zichtbaar voor alle betrokken zorgverleners. Dat werkt snel én veilig.

Google Play Store Badge
Apple App Store Badge
Aan de slag met CareXS Meddy? Vraag een demo aan.
Demo aanvragen

Transparant samenwerken in een digitale omgeving

Zorgverleners zijn in CareXS Meddy op basis van behandelrelatie met elkaar verbonden. Via een beveiligde verbinding hebben zij toegang tot dezelfde medicatie-informatie. In CareXS Meddy vind je een actueel overzicht van het medicijngebruik. Je selecteert een cliënt en ziet direct op zorgmomentniveau welke medicatie toegediend moet worden. Een wijziging in de toedienlijst door de apotheker is direct zichtbaar. Je kunt erop vertrouwen dat je met complete en actuele informatie zorg verleend. Hoe CareXS helpt:

 • Veiligheid. CareXS Meddy ondersteunt elk zorgmoment met complete, actuele informatie over het medicijngebruik. Je hebt altijd zicht op de handelingen van andere zorgverleners en ontvangt een notificatie bij belangrijke mededelingen.
 • Snelheid. Elke registratie is direct zichtbaar voor andere zorgverleners.
 • Minder regeltijd. CareXS Meddy ondersteunt de gemaakte werkafspraken tussen zorgverleners. Door de ingebouwde communicatietools in de applicatie ben je minder tijd kwijt aan informatie opvragen en beantwoorden.
Meddy mobile devices

Features van CareXS Meddy

 • Overzichtelijke toedienlijst
  Per cliënt beschik je over digitale, actuele toedienlijsten. Je kan alle medicatie van de week inzien of uitsluitend de toediening op een specifiek tijdstip.
 • Dubbele controle bij risicomedicatie
  Risicomedicatie in CareXS Meddy moet dubbel gecontroleerd worden. Je legt de controle middels een foto voor aan een collega of aan een zorgcentrale die 24/7 beschikbaar is.
 • Digitale plak- en prikregistratie
  Je legt het gebruik van fentanylpleisters of insuline-injecties vast met de digitale plak- en prikregistratie. Hiermee is volledig digitaal werken mogelijk.
 • Veilige, snelle communicatie
  Je deelt snel een bericht met behulp van vooraf gedefinieerde categorieën. Afhankelijk van de werkafspraken is bellen en mailen hierdoor niet of minder nodig.
 • Intuïtief en gebruiksvriendelijk
  CareXS Meddy is volledig vanuit het oogpunt van de gebruiker ontwikkeld. Overzichtelijk en voor dagelijks gebruik.
 • Mantelzorg inhoudelijk betrekken
  Betrek mantelzorgers inhoudelijk bij de zorg zodat je de zorgcapaciteit kan mobiliseren en er meer aandacht is voor de cliënt.
 • Single Sign-On
  CareXS sluit naadloos aan op het eigen informatiesysteem. Lees hier meer over SSO.

Technische specificaties en implementatie

Door een koppeling met het elektronisch cliënten dossier (ECD) en het Apotheek Informatie Systeem (AIS) zijn cliëntgegevens en medicatiegegevens zichtbaar in CareXS Meddy. De oplossing is volledig online en is te gebruiken op zowel computer, tablet als mobiel. Gebruikers loggen eenvoudig in via carexs.com of via de applicatie. Installatie, beheer en onderhoud van de eigen IT-infrastructuur niet nodig.

Privacy en informatieveiligheid staan bij ons voorop

Bij CareXS werken we elke dag bewust aan het beschermen van de gegevens en privacy van onze gebruikers. Externe auditors hebben bevestigd dat onze organisatie voldoet aan de normen voor informatiebeveiliging. Onze organisatie is ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd.

iso nen carexs

Meer praktische oplossingen van CareXS

CareXS Ally voor veilige antistollingszorg
CareXS Thelma voor de zelfredzame cliënt