CareXS Ally logo
CareXS Ally
 1. Digitale verwerking van INR-waarden en/of mededelingen
 2. Meer cliëntveiligheid en medicatieveiligheid
 3. Snelle, digitale communicatie met cliënt en zorgverleners

Samen werken aan veilige antistollingszorg

CareXS Ally vervangt handmatige, foutgevoelige processen in de antistollingszorg en zorgt voor een veilig, gedigitaliseerd proces. CareXS Ally ondersteunt de bloedafnamedienst met het volledig digitaal verwerken van INR-waarden en mededelingen. En bij veneuze afname met het digitaal verwerken van mededelingen. Gegevens zijn direct zichtbaar voor de doseerafdeling. Deze kan eerder aan de slag, en het doseeradvies is sneller digitaal beschikbaar voor de cliënt. CareXS gaat nog een stap verder door de digitale doseerkalender inzichtelijk te maken voor behandelende zorgverleners. Dat is wel zo veilig als je werkt met risicomedicatie.

Google Play Store Badge
Apple App Store Badge
Benieuwd hoe CareXS Ally jouw organisatie veiliger kan maken? Vraag een demo aan.
Demo aanvragen

Hoe helpt CareXS Ally?

Antistollingsmedicatie behoort tot de groep risicomedicatie. Het is letterlijk van levensbelang dat het medicijngebruik van de cliënt voor behandelende zorgverleners inzichtelijk is. CareXS Ally verwerkt INR-waarden en mededelingen op een gestandaardiseerde manier. Hierdoor kan medische informatie, zonder tussenkomst van een handmatige interventie, uitgewisseld worden met verschillende zorgverleners. Met een volledige, actueel overzicht maken zij veilige medische keuzes.

Informatie zoals INR-waarden en mededelingen worden direct tijdens de handeling verwerkt. Als zorgverlener hoef je achteraf geen informatie meer te verwerken. Dit voorkomt menselijke fouten. En tijdens het zorgmoment is er meer tijd voor persoonlijk contact met de cliënt.

Features van CareXS Ally

 • Gebruiksvriendelijkheid
  CareXS Ally helpt de zorgverlener volgens het protocol te werken en voorkomt fouten door praktische ingebouwde controles. Met CareXS Ally voelt de zorgverlener zich veilig en ondersteund.
 • Hoge betrouwbaarheid van informatie
  De INR-waarde wordt direct vanuit het Point-Of-Care Testing (POCT) apparaat verwerkt. Handmatig overtypen of het dubbel invoeren van mededelingen is niet meer nodig.
 • Beveiligde communicatie
  CareXS Ally faciliteert snelle, beveiligde communicatie tussen trombosedienst, zorgverlener en cliënt.
 • Beheeroverzicht
  In het beheeroverzicht heb je in één oogopslag zicht op de verwerking van INR-waarden en mededelingen. Je ziet of informatie op de juiste manier verwerkt is en of alle noodzakelijke informatie beschikbaar is.
 • Cliëntenapp: CareXS Ally Personal
  CareXS heeft ook een praktische app voor cliënten: CareXS Ally Personal. Met de app heeft de cliënt altijd een overzicht van het doseeradvies bij de hand.
 • Ondersteuning bij vingerprik
  Met een vingerprik meet je de INR-waarde. CareXS Ally scant de waarde en communiceert dit aan de doseerafdeling.

Onze klanten over CareXS Ally

Het voordeel van CareXS Ally is dat wij als trombosedienst geborgd, inhoudelijk volledige informatie tot ons beschikking hebben.” Lilian Feith (Trombosedienst Apeldoorn – Zutphen) vertelt hoe CareXS Ally hen helpt de kwaliteit van zorg te borgen en hoe medewerkers hun werk betekenisvoller en overzichtelijker vinden.

Trombosedienst case

Samenwerken met apotheek, huisarts en verpleging
(Near-Patient Testing)

CareXS Ally kan in samenwerking met zorginstellingen en huisartsen Near-Patient Testing (NPT) inrichten. Met POCT-apparatuur meet de verpleegkundige of arts de INR-waarde. De INR-waarden en mededelingen zijn direct digitaal inzichtelijk voor de trombosedienst. Door een koppeling met het apotheekinformatiesysteem beschikt de trombosedienst over een actueel overzicht van het medicijngebruik en mogelijke interacties. Hierdoor is het niet meer nodig om medicatie-informatie over te typen.

Technische specificaties en implementatie

Al onze oplossingen zijn online beschikbaar en te gebruiken op gangbare apparaten. Gebruikers loggen in via carexs.com of via de applicatie. Installatie, beheer en onderhoud van de eigen IT-infrastructuur is niet nodig. Wij zijn zeer ervaren in het begeleiden van de implentatie van CareXS Ally. Meer informatie over de ondersteuning bij de implementatie lees je hier.

Privacy en informatieveiligheid staan bij ons voorop

Bij CareXS werken we elke dag bewust aan het beschermen van de gegevens en privacy van onze gebruikers. Externe auditors hebben bevestigd dat onze organisatie voldoet aan de normen voor informatiebeveiliging. Onze organisatie is ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd.

Lees meer
iso nen carexs

Meer praktische oplossingen van CareXS

CareXS Meddy voor elektronische toedienregistratie
CareXS Thelma voor de zelfredzame cliënt