TSC Connected Care neemt het CareXS Digital Health Platform over

Oxford UK, 25 april 2023

TSC acquires CareXS

TSC Connected Care, een innovatief bedrijf in digitale gezondheidsoplossingen en eigenaar van het Sensium remote patient monitoring platform, kondigt vandaag de overname aan van alle activa van de Connected Health Group.

De overgenomen activa omvatten het CareXS Digital Health Platform en haar dienstenaanbod Meddy, Ally, Thelma en het bekroonde Indy, die onder meer gericht zijn op medicatiebeheer en bewaking op afstand van infuustherapie buiten het ziekenhuis. CareXS Meddy en CareXS Ally worden momenteel gebruikt in de zorgverlening voor meer dan 21.000 Nederlandse patiënten. Deze strategische overname vergroot TSC Connected Care’s vermogen om patiënten en artsen te verbinden over het gehele zorgcontinuüm, ongeacht de locatie.

TSC Connected Care’s visie om patiëntenzorg te verbeteren door patiënten en artsen nauw met elkaar te verbinden, begon met de lancering van het Sensium platform dat continue, ambulante, draadloze monitoring biedt van vitale functies tijdens een acute episode van zorg zowel binnen als buiten het ziekenhuis; Acute Zorg, Overal.

De combinatie zal naar verwachting aanzienlijke commerciële synergieën mogelijk maken, aangezien het CareXS-platform gebruik kan maken van de commerciële voetafdruk van TSC Connected Care buiten Nederland. Bovendien kan TSC Connected Care haar hospital@home profiel versterken met toegang tot CareXS’s belangrijke klantenbestand dat gespecialiseerd is in het leveren van zorg buiten het ziekenhuis.

Chad Bateman, CEO TSC Connected Care, licht toe: “Deze overname zal de ambities van TSC Connected Care verder voeden om de partner bij uitstek te zijn voor zorgsystemen die meer zorg willen verplaatsen van het ziekenhuis naar de thuisomgeving. We zijn verheugd om de CareXS medewerkers te verwelkomen in de TSC Connected Care organisatie en kijken er erg naar uit om samen te werken aan de realisatie van onze ambitieuze groeiplannen.”

Cliff Bos, CEO Connected Health Group voegt toe: “CareXS heeft zich altijd ingezet om de kloof tussen de zorgvraag en het waarborgen van toegang tot duurzame en betaalbare gezondheidszorg te overbruggen met innovatieve digitale gezondheidsdiensten. Ik ben trots op de complementaire overname van vandaag en de toezegging van TSC Connected Care om de CareXS-oplossingen verder te verbeteren en aan te vullen. Een grote dank aan alle CareXS medewerkers voor hun toewijding en steun in deze transactie. Because We Care!”

Over TSC Group

TSC Connected Care is onderdeel van The Surgical Company Group. TSC Group, met hoofdkantoor in Nederland, is een private groep van gespecialiseerde medtech-bedrijven. Het huidige portfolio van de groep bestaat uit wereldwijde eigen productbedrijven op het gebied van patiënttemperatuurbeheer, endoscopie voor eenmalig gebruik, draadloze patiëntbewaking en niet-invasieve hemodynamische beoordeling. Ga voor meer informatie naar www.tsc-group.com.