Connected Infuuszorg thuis van CareXS winnaar Zorg-innovatieprijs Noord-Holland

Amsterdam, 8 februari 2022

Connected Infuuszorg thuis is de winnaar van de Zorginnovatieprijs regio Noord-Holland. Deze innovatie van de CareXS zorgt ervoor dat mensen ook veilig en efficiënt thuis infuuszorg kunnen krijgen.

Geëmotioneerd neemt CareXS-directeur Cliff Bos aan het einde van de middag de felicitaties in ontvangst. Tijdens zijn pitch eerder deelde hij zijn drijfveer: zijn moeder overleed op jonge leeftijd aan onbewust onjuist medicijngebruik en nu wil hij met technologie helpen om de zorg te verbeteren. “Wij willen een wereld zonder medicatiefouten.”

De Connected Infuuszorg thuis is het nieuwste product van CareXS en speelt in op de ontwikkeling dat straks zo’n 40 procent van de 2 miljoen infuustoedieningen thuis wordt toegediend. CareXS krijgt de prijs omdat de oplossing volgens de jury inspeelt op “herkenbare problematiek”. “Het is een van de oplossingen voor het tekort aan zorgprofessionals en kan echt een verschil maken in het dagelijks leven van patiënten.”

Bos: “Deze erkenning betekent heel veel. Niet alleen voor mij, maar ook voor de verpleegkundigen die hier gebruik van maken. Een van hen zei tegen mij: ik voel me hier veiliger door. Wij doen dit niet alleen voor de patiënten, maar zeker ook voor de zorgverleners. We moeten samen de zorg beter maken en ik zie dit als een aanmoediging om hiermee verder te gaan.”

De Zorginnovatieprijs regio Noord-Holland

CareXS gaat naar de finale van de Nationale Zorginnovatieprijs 2022 op 17 maart en maakt daar onder meer kans op een geldbedrag van 15.000 euro. De Zorginnovatieprijs regio Noord-Holland wordt georganiseerd door Zorg2025-partners Amsterdam Economic Board, Rabobank, SIGRA, Smart Health Amsterdam en ahti – Amsterdam health & technology institute.

Meer weten Connected Infuuszorg thuis?