CareXS/Connected Health Solutions is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd

Amsterdam, 1 september 2020

Connected Health Solutions, de organisatie achter CareXS, is sinds juli ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd. Dit betekent dat de organisatie voldoet aan verschillende normen voor informatiebeveiliging. Een onafhankelijke organisatie concludeert dit na verschillende audits, waarna zij Connected Health Solutions de ISO- en NEN-certificaten hebben uitgereikt. ‘’Dat een extern bedrijf aangeeft dat ons systeem meer dan in orde is, maakt ons trots.” aldus Arjan Poppen, operationeel directeur van Connected Health Solutions. ”Vooral omdat wij beveiliging van vertrouwelijke informatie als speerpunt hebben bij de ontwikkeling van onze oplossingen.’’ 

iso nen carexs

In gesprek over informatiebeveiliging en risico’s

Bij CareXS zijn we ons altijd bewust geweest dat we patiëntgegevens verwerken. Privacy en informatiebeveiliging zijn vanaf dag één meegenomen als uitgangspunt in het ontwikkelproces. Hierdoor bleek de informatiebeveiliging al goed op orde. Developers bij CareXS volgden bijvoorbeeld al de laatste securitytrends en ook het proces van het reviewen van de kwaliteit van codes. ‘‘Door het certificeringsproces zijn medewerkers nog meer bewust met elkaar in gesprek gegaan over informatiebeveiliging.” zegt Roderik Kelder, Information Security Officer. ‘Een belangrijke uitkomst hiervan is dat we continue feedbackloops hebben gecreëerd.” Dit betekent dat processen dusdanig zijn opgezet dat op het gebied van informatiebeveiliging blijvend wordt gereflecteerd op gemaakte keuzes. In het ontwikkelproces van de oplossingen worden in verschillende fases risicoafwegingen gemaakt. We schromen niet om bij deze afwegingen externe expertise in te schakelen om onszelf te toetsen. ”Hierdoor weten we dat er in de software-architectuur en de uitwerking (codering) gelet wordt op de formele spelregels voor ontwerpen en veilig programmeren.” geeft Front-End Architect Adil Ben Moussa aan.

Informatiebeveiliging van CareXS-oplossingen is in orde    

De certificering laat gebruikers zien dat er passende procedures en maatregelen zijn die ervoor zorgen dat gegevens bij CareXS veilig zijn. ‘’Vertrouwelijkheid van gegevens heeft altijd de hoogte prioriteit. Daar zijn we van doordrongen in alles wat we doen.’’ zegt Cliff Bos, oprichter van Connected Health Solutions/CareXS. ‘’En met deze certificaten laten we onze gebruikers zien dat we de normen voor informatiebeveiliging goed toepassen.’’

Bij CareXS werken we graag samen aan veilige zorg. Wil je informatie over onze diensten en oplossingen? We vertellen je er graag meer over.

Contact opnemen