Video-interview met apothekers en de thuiszorg over CareXS Meddy

29 mei 2020

video_sigra_carexs_etrs

Een jaar geleden tekende SIGRA en CareXS een overeenkomst voor een intensieve samenwerking. De handen werden ineen geslagen om medicatieveiligheid echt te verbeteren en administratieve lasten rond medicatie-toediening te verminderen. Het was de start van de grootschalige implementatie van het elektronische toedienregistratiesysteem CareXS Meddy We zijn inmiddels een jaar verder en in regio Amsterdam werken verschillende thuiszorgorganisaties en apotheken succesvol met CareXS. SIGRA heeft verschillende zorgverleners die CareXS Meddy dagelijks gebruiken in beeld gebracht. Zij vertellen over de implementatie en delen hoe zij het systeem gebruiken en ervaren.

‘’De samenwerking met de thuiszorg is enorm verbeterd. De irritatie bij de thuiszorg van foute toedienlijsten en alle dingen die in de communicatie fout gaan zijn bijna tot 0 verminderd.’’Pieter Boogaard, Apotheek Boogaard  

”Het systeem bevalt ons erg goed, omdat het niet heel veel extra werk inhoudt voor ons. Met een druk op de knop geef je alle benodigde gegevens elektronisch door op een beveiligde manier. De thuiszorg of verpleegkundige heeft eigenlijk per direct toegang tot de actuele medicatie-overzichten.” – Sai-Hong Lam, Apotheek Caleidoscoop

Ben je benieuwd hoe elektronische toediening in de praktijk wordt gebruikt? En wat de mening is van apothekers en wijkzorgteams over CareXS? Bekijk dan zeker onderstaande video’s. 

CareXS Meddy bij Apotheek Caleidoscoop en HVO Querido 

Is dit filmpje niet zichtbaar? Klik dan hier.

CareXS Meddy bij Apotheek Boogaard en Amstelring Wijkzorg

Is dit filmpje niet zichtbaar? Klik dan hier.

Wij willen SIGRA en de zorgverleners in deze video hartelijk bedanken voor het maken van deze duidelijke en interessante video’s. Wil je meer weten over het SIGRA-project? Of ben je ook geïnteresseerd in deze regionale samenwerking? Kijk dan op de website van SIGRA of stuur ons een bericht

Naar CareXS Meddy >