Arts en Auto beoordeelt CareXS app

21 juni 2018

Door: Daphne Riksen

Ons eerste onafhankelijk review is een feit. Wij werden benaderd door Dapne Riksen met de vraag of zij een interview mocht afnemen met een gebruiker van CareXS voor de app -rubriek in Arts en Auto. Dat wilden wij natuurlijk graag!

Lees hieronder het interview met Arjan Hoekstra, apotheker bij Nieuw Vennepse apotheken. Waarom koos hij voor CareXS en wat vind hij er nu eigenlijk van?

Smartphone en tablet zijn niet meer weg te denken in de dagelijkse praktijk van de zorgprofessional. Niet alleen vanwege mail en internet, maar vooral ook door de vele nuttige (en vaak speciaal voor de zorg ontwikkelde) apps. Welke apps gebruiken uw collega’s?

Gebruiker

“Ik liep al een tijd rond met het idee voor papierloos aftekenen van medicatie, toen ik werd benaderd door thuiszorgorganisatie Amstelring Wijkzorg. Na een voorlichtingsbijeenkomst van CareXS en een avondcursus konden we snel starten. Ik krijg nu vrijwel dagelijks notities of bestellingen van thuiszorgmedewerkers, die ik kan verwerken wanneer het mij uitkomt.

Het aantal telefoontjes is merkbaar afgenomen en ook ontstaan er veel minder misverstanden tussen thuiszorgmedewerkers en de apotheek. Ook het papierverbruik is flink omlaaggegaan. Toen we nog papieren aftekenlijsten gebruikten, gingen er wel 500 A4-tjes per week doorheen.

Maar ik vind vooral de verhoogde medicatieveiligheid belangrijk en het feit dat er geen privacygevoelige informatie via onbeveiligde e-mail wordt verstuurd. Je kunt nu heel snel reageren. Om bij een terminale patiënt een morfinepomp of midazolampomp aan te sluiten, moest ik vroeger à la minute een papieren aftekenlijst brengen. Dat kan nu elektronisch worden afgetekend in de app.”

Hoe Arjan Hoekstra CareXS verder beoordeeld kun je hier lezen

Mogelijk ook interessant:

Sigra verwacht contract te tekenen voor elektronische toedienregistratie

Ik wil graag meer informatie