Hoe e-health helpt medicatieveiligheid te verbeteren

Trouw, oktober 2017

Door: Mijn Gezondheidgids

In oktober besteedde Mijngezondheidgids als bijlage in de Trouw extra aandacht aan hart, vaat en longziekten. Hieronder een samenvatting van het artikel over CareXS dat daarin verscheen.

Hoe e-health helpt medicatieveiligheid te verbeteren

Dankzij de voortschrijdende medische wetenschap kunnen we steeds langer thuis blijven wonen. Ook als we een of meerdere ziektes onder de leden hebben. Dat kan alleen als alle zorgverleners die bij de zorg van een patient betrokken zijn goed blijven communiceren en altijd en overal over actuele informatie beschikken. E-health technologie maakt dit mogelijk en helpt zorg veilig en efficient in te richten. CareXS brengt dit soort technologie op de markt. “Verbetering van medicatieveiligheid is ons hogere doel. We hebben gekozen te beginnen bij de antistollingszorg. Dat is een typisch voorbeeld van zorg waar meerdere zorgverleners bij betrokken zijn en waar de dosering van medicatie erg nauw luistert. Onze app zorgt ervoor dat dat de bloedstollingswaarde die bij de patiënt thuis met de vingerprik wordt gemeten digitaal verstuurd wordt naar de doseerarts. Die geeft het doseeradvies ook weer digitaal door aan de patiënt.”

Verbeteren door goed samen te werken

Met onze antistollingszorgapp CareXS Ally zetten wij een eerste kleine stap in de richting van het verbeteren van de medicatieveiligheid. Dit is alleen mogelijk door op te trekken met andere partijen. Roche Diagnostics levert bijvoorbeeld meters waarmee de bloedstollingswaarde wordt bepaald. Portavita zorgt met haar doseerplatvorm dat de meetresultaten inzichtelijk zijn voor artsen en wij ontsluiten de gegevens via een gebruiksvriendelijke app, voor patient, mantelzorger en verpleegkundige.

Lees verder in dit artikel: Samenwerking met Trombosedienst ’t Gooi.

Mogelijk ook interessant: